Szelektív Szombat immár 11. alkalommal Nyíregyházán

  • Kezdőlap
  • Bejegyzések
  • Szelektív Szombat immár 11. alkalommal Nyíregyházán

Szelektív Szombat immár 11. alkalommal Nyíregyházán

2019. május 18-án szombaton idén immár 11. alkalommal rendezi meg Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-vel közösen a Szelektív Szombat környezetvédelmi családi napot.

FERGETEGES LESZ AZ IDEI SZELEKTÍV SZOMBAT IS

LESZNEK JÁTÉKOS ÁLLOMÁSOK, ELKÉSZÍTIK A VÁROS TORTÁJÁT, ÉS ÉLŐ KONCERTET AD A HOOLIGANS

2019. május 18-án szombaton idén immár 11. alkalommal rendezi meg Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-vel közösen a Szelektív Szombat környezetvédelmi családi napot.

 

Szombat reggel kilenc órakor zenés-táncos bemelegítés veszi kezdetét Kalapos Tamással, majd egymást érik a fellépők a színpadon. Lesz Hungaro Retro Táncshow, fellép az Alma Együttes,a Folkfusion Band & LifeStyle,az Old Rock és a Mentha Project, öt órától az elektronikus popzenei formáció, a Unique, hét órától pedig a tömegeket vonzó magyar pop/rock együttes, a Hooligans ad élő koncertet. Természetesen a családi vetélkedőnap fókuszában a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése áll majd.

 

ÓRIÁSI KIRAKÓTÓL A LABIRINTUSIG

A vetélkedőnap kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas szórakozást kínál, hiszen már 13 játékos „állomáson” tehetik próbára a résztvevő családok ügyességüket, valamint szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat. A regisztrációnál átvett „menetlevelükben” gyűjthetik a különböző játékos feladatoknál a pontokat a családok. Ilyen feladatok pl. lengőteke, szelektáló verseny, óriás kirakó, labirintus, sajtfal, préselő verseny, Szuper Szelekt Ákos (mobiltelefonos applikáció), valamint két új játékot is kipróbálhatnak az érdeklődők.

 

ÉRTÉKES AJÁNDÉKOK TALÁLNAK GAZDÁRA

A feladatok teljesítése után a tapasztalatok mellett ajándékokkal is gazdagodhatnak a résztvevő gyerekek, hiszen minden leadott menetlevélért cserébe napszemüveget vehetnek át.

A legjobban teljesítő családokat szintén jutalmazzák. Az első helyezett család egy nagyobb értékű laptopot, második helyezett egy üdülési utalványt, a harmadik pedig kerékpár utalványt kap kimagasló teljesítményéért.

 

VERSENYT HIRDETNEK AZ ISKOLÁK ÉS ÓVODÁK KÖZÖTT IS

A vetélkedőkön való sikeres részvétel nemcsak a családok számára jelent nyereményt, hanem az oktatási/nevelési intézmények is jutalmat kaphatnak. Versenyt hirdetnek ugyanis az iskolák és óvodák között is. Minél több családot (egy család: min. 2 fő) nevez be egy intézmény a családi napra, annál nagyobb esélye van a fődíj elnyerésére, ami iskolák esetében egy 50.000 Ft értékű sportszerekre beváltható utalvány, óvodák esetében szintén 50.000 Ft értékű játékokra váltható utalvány lesz.

A tanulságos és gyakorlatias játékok mellett lufis bohóccal, arcfestőkkel, kukás-konténeres autó bemutatóval, kézműves sátorral, fergeteges koncertekkel és a Város tortával várják a résztvevőket, amit 15:45-kor kínálnak majd fel a rendezvényre kilátogatóknak..